goodbye 2009 and welcome 2010..!!

assalamualikum dan selamat sejahtera saya ucapkan kepada  akim 7A(hehehe..),para pengagum,para penkomen dan kepada para pembaca senyap..tujuan saya menulis surat ini ialah saya ingin mengucapkan selamat tahun baru kepada anda semua..yee..pada malam tahun baru ini mesti ramai sudah membuat azam tahun baru..takpon sambung balik azam tahun lepas yang terbengkalai..hoho..ader orang buat azam nak jadik lebih kaya..lebih tinggi..lebih putih..tapi semua azam nih bagi saye tak luar biasa..yang luar biasa saye pernah dengar dari kawan saye ialah dier nak jadik lebih pendek..WTF..??giler ker..??pas saye tanya dier.dier kater dier takot jadik tinggi sebab dier tuh gayat..kah kah kah..yang paling menyentuh hati saya ialah azam sesorang yang ingin berubah daripada gay ke lelaki normal..betol saya ader kawan gay..tapi saya nih takde pon nafsu dekat dier..sumpah..saye nih jenis lesbian..kah kah kah..tak paham lawak saya..??sah laa anda nih dari golongan manusia yang pernah koma 40 tahun lamanya..

okey laa..dari saya merepek meraban lelama..meh laa saya tuliskan peristiwa yang saya alamai sepanjang tahun 2009 nih..anda semua dijemput untuk menatapnya yer..


bila kekanak riang dilepaskan bercuti -monolog

assalamualikum dan selamat malam kpd semua yang sedang membaca entri yang tak seberape panjang nih..
hohohoho..
sebenarnya saye tengah tulis entri nih dengan keadaan yang macam dalam medan peperangan tau...
dalam bilik yang sedang saye duduk skang nih tengah beperang nih..
tensen woo..
ape-ape pon saye akan update kisah saye yang tak beronline selame 168 jam(rekod baru nih weh..!!)
tapi...

PMR...

sesungguhnya saya didalam mood ketakutan sebab relust PMR akan keluar pada tarikh hari ini pada pukul 10 pagi.
saya tak dapat ke sekolah sebab berada di rumah saudara..
saya sungguh takut hendak talifon ke sekolah untuk tahu pasal keputusan saya..
saya rasa saya buat semua salah...
maths kemana..
bahasa melayu kemana..
bahasa inggeris kemana..

klau saya tak update pasal PMR saya..
maksudnya keputusan saya teruk..

sdih teramat..

sedih sedih sedih...

sekian..

short notice burn II

salam..
maaf laa entri nih pendek..
tapi sebab saye kekurangan masa..
saye terpaksa tulis secara babas..
dunt salahkan me..
salahkan ibubapa daku yang wat short notice tetang nih..
nanti pepehal saye akan update lagi pasal hal ini..
hohohoho

p/s;kpd saudara dawie maafkan daku kerana lewat hantar karang tuh..
 masa sangat jeles denganku..
sori semua maybe saye akan offline lame skit..
sori hakim kerana tak dapat berpeleseran ngan ko..
saper nak bepeleseran ngan saye kat KL sangat laa dialu alu kan..
just bubuh komen kat bahagian bawah nih jer pastu bubuh wang belanja yang bakal anda beri kpd saye..
penting tuu..
uhuk uhuk

Pertandingan di blog Lord zara..

salam dah selamat pagi diucapkan kpd anda semua..
klau anda membace post ini pada waktu petang..
maka selamat petang laa saye ucapkan..
klau membace pada waktu malam pula..
selamat malam diucapkan..
klau bace waktu subuh pulak..??
selamat sembahyang subuh diucapkan...
hahaha..
tujuan entri nih ditulis ialah disebabkan saye ingin meyertai pertandingan yang dilakukan oleh cik lord zara nih..
syarat dier senang jer..
takyah jadik follower..
takyah belanja mkan..
takyah itu ..
takyah ini..
just kasi nama kat gorila teddy bear dier dan kasi slogen jer..
takpe..
untuk menamatkan mukadimah yang pendek tapi panjang nih..
meh saye jawab soklan dier...


Diari aji acap2405 yang pemalu.

asalamualikum..
dan kabere semua..
sihat ker..??
hohoho..
sian anda anda semua..
kene tinggal oleh saya tanpa dikhabar anginkan kpd anda..
hohoho..
sesungguhnya bukan saye taknak kasitau anda semua..
tapi line tenet pada masa itu yang sungguh mengharukan megecewakan saye..
T_T

so..
bile dah dapat online nih..
moh laa kiter dengar tuan blog nih nak bercerita pasal cutinya..
jom laa sambung dari episod yang lepas lepas


Kenapa anak sakit hati sama ibubapa..??

Asalamualaikum kpd semua umat islam yang bakal meyambot raye ibadah aji..
dan ello kpd non muslim...
sebenarnyakan..
saye mahu laa buat entri pasal kekanak nih..
walaupon saye remaja..
tapi saye masih lagi terase saye ialah seorang kekanak yang berumur 15 tahun..
so..
saye nih bleh arr dikira sebagai kanak kanak riang normalkan..??
hohoho..

kenape hari nih saye mau timbulkan pasal kanak kanak atau khasnya satu peringkat yang tinggi skit dari kanak kanak iaitu orang tua...
orang tua..??
salah nih..
remaja baru btol...
hohoho

sila ikuti kajian kes saye dengan lebih kepoh lagi dengan klik lebih lanjut yee..
hohohoh


masalah teknikal

demam..
tak larat nak sambung tulis pasal post baru..

harap anda bersabar ye..

T_T

rentetan pasal kepeningan entri sebelom ini..

elo elo elo..
aper khabarkah anda semua..??
saye harap anda semua sihat laa hendaknya...
post nih saye buat di'kerana'kan pasal post sebelom ini...
ya itu post ini..
klik elok elok tau..
kang tak dapat usya..
hohohoho..
so dengan tak kesiornyer saye pon ini laa membuka klass memasak topik lanjutan pasal alpha one..
nak tau lebih lanjut..
anda diberi dua pilihan..
hidup atau mati..??
klik perkataan lebih lanjut atau klik trus tajuk utama entri nih..heh
salah klik lambat laa loading dier..
buat laa pilihan ngan bijak ye..


Jangan Bergerak..!!ini Satu Rompakkan..

assalamualikum kpd umat islam dan ello kpd non muslim..
aper perasaan korang bile  korang terdengar ayat ayat cinta sebegitu di laungkan
kpd anda semua..??
gabra..??
cuak..??
sedih..??
rasa meyesal..??
atau semua perasaan bercampur aduk..
ye..
saye paham perasaan anda tuh...
sebab aper..??
saye pon mengalami nyer..


Update:anak angkat

merujuk pada post ini..yela..post ini laa..pasal anak angkat..
hari tuhkan saye ader canang-canangkan pasal family saye nak ambil seorang anak angkatkan..kan...kan...??
so..
ari nih saye nak update laa pasal kisah yang sadis nih..
naper sadis..??
try click tajuk entri nih..


Kejayaan dalam pemulaan..

helo..
dan selamat petang kpd orang yang berada di timur dan selamat malam kpd  orang yang berada dibarat dan selamat-selamat yang lain lagi..(berdasarkan kedudukan rumah/tempat keje/toilet sendiri)..
hohoho

hari nih saya rasa ingin berkongsikan sesuatu laa..
pasal aper ye..
hohoho..
saye ingin kongsikan pasal...

OST sumpah bunian

yess..
akhirnya saya sudah tau aperkah tajuk lagu terbaru dari cerita sumpah bunian..
lagu ini dinyanyikan oleh Enava Feet Marnee

dipersilakan untuk mendengarnya..
huhuhu..
penat woo carik tajuk lagu nih..


Anak Angkat:aperkah kebaikanya..

err..
hohoho..
aper kahabr encik/cik/tuan/puan/dato/datin/tan sri/puan sri dan lelain lagi..
sudah lame saye tak meng naiktaraf blog saye nih..
yela..
keje sebagai pelajar nih m,emang banyak cabarannyer..
kene jumpa cikgu garang laa..
cikgu muka bengis macam rimau laa..
kene siapkan latihan seberat berkilo-kilo laa..
kene hadap plaks cikgu disiplin laa..
klau baik lain laa..
nih garang nak mampos..
dan laa-laa yang lain lagi..

okeh laaa...
malas taip mukatimah mukadimah pepanjang..
so..
kiter trus laa masuk benda-bendi yang ingin saye ckapkan pada saat nih..
naper saat nih..
naper bukan saye sebut minit ke,hari ke,bulan ke..
kerana saya baru je dapat ideas nih secara spontan je..
hahahaha..

eh..
aper saye lalutkan nih..
okey laa..
meh masok tajuk arih nih..


pengalaman sebagai pra mangsa MLM


hohoho..
setelah lame saye tak update blog sebab beberape masalah teknikal seperti blog down,ketandusan idea,ngantok dan segala bapak nenek sifat negatif telah pon selamat bersarang di hati saya..di tambah pula dengan sesi persekolahan yang begitu bosan ceria selepas 4 ari ponteng secara betauliah(dapat permit arr) tanpa henti..hohoho..satu pencapaian yang bagus lagi membanggakan untuk diriku ini..yela..budak nerd maner pernah ponteng sekolah..hahahaha..

okey laa..
malas arrr buat pemulaan ayat panjang-panjang..
skang kiter masuk topik yang ingin saya bincangkan pada hari ini..
iaitu..


tutorial:cara-cara supaya tak tido malam

hohoho..
sengaja je saya buat tutorial nih kerana puas saya mencarik tips supaya tidak tertido tapi tidak berjaya ditemui..
oleh kerana saya dengan rasa blurnya trus buat tutorial nih..
okey laa..

cara-cara nak elak tido malam ialah..


sumpah bunian:saya makin terjebak


hello..
bile usya je tajuk memang takleh blah..
hahaha..
macam saye plak yang disumpah..
tapi realitinya ialah(ayat poyo jer) saya sudah makin tetarik dengan drama ni setelah terpaksa hadap kerana mak yang mau menonton nya hingga saya telepas waktu catdog dan spongebob..hahahahaha

okey laa selepas mukadimah yang carca-merba tuh..
meh saye ceritakan sedikit tentang drama sumpah bunian nih..


ada apa dengan facebook...



hai..
berkenanan dengan tajuk entri yang ditulis..
disini saya ingin mengemukakan sebab kenapa saya begitu ketagih dengan facebook nih...
ramai orang begitu ketagih dan mereka mempunyai sebab mereka luv giler ngan facebook nih..
yang akan saya senarai pendet pendek kat sini ialah sebab utama saya suke facebook dan sebab itu ialah...

 applications yang pelbagai..
   yee..begitu banyak apps yang begitu menarik perhatian saya serta otai-otai dalam arena pemblogging nih..seperti justkhai,rjuna, chokilala dan lelain lagi..contoh apps yang menarik minat saya ialah happy farms,barn buddy serta mafia wars..lagi satu skang ramai orang yang suke menjawap soalan yang mengarut-garut seperti "artis zimbawe manerkah yang akan menjadik isteri korang',bila korang akan jadik duda' dan lain-lain..bab tuh yang buat saya lagi jatuh cinta ngan facebook nih..klau jatuh cinta ngan pembuat soklan pon aper salahnya..hohoho..

kejelitaan nya sebagai social network..

  dah ini lagi satu sebab sebab aper saye suke ngan facebook..facebook nih saya tengok dier punya profile lagi senang nak dilihat bukan seperti dimyspace atau di friendster..serius saya ckap..saya tak suke tulis profile macam di myspace tuh..sori laa kpd pengikut myspace..bagi saye myspace tuh just bagi orang yang baru je nak kenal ngan dunia maya nih...myspace saya pon active sebab kerana ramai kekawan duk kat sane..puas pujuk mereka untuk pindah ke facebook..tapi tah sebab aper mereka still stay ngan myspace tuh..kene minyak pengasih ko aper tah ngan pengasas myspace tuh..

kepelbagaiannya sebagai medium perhubungan..

  haa..nih lagi satu sebab kenape saya suke sama facebook..klau korang perasan kat facebook tuh ader apps MS(mesej segera)..yang tuh memudahkan kita untuk menghubungi kekawan kita yang sedang online dan kiter leh tau aktiviti kekawan kiter semudah twitter..err..maybe leceh skit kot..bile cara nih dah berjaya..trus myspace tiru..hampeh punya myspace..hohoho

dah..
itu jela sebab-sebab kenapa hati saya tergantung pada facebook bile kali pertama mengunakannya dan maybe anda pon terpaut jikalau anda tidak termakan hasutan kekawan yang kater facebook nih leceh dan susah..well..saya leh aper..takkan korang takleh kan..kan kan..???

bila kerinduan datang menerpa..


huhuhu..
akhir-akhir nih pas abih je PMR(yay..!!!)selalu sangat aku teringatkan kekawan yang berada di sekitar pulau pinang amnya dah khasnya di SMK Tun Hussein Onn..yela..aku teringat mereka sebab meraka tidak sama seperti bebudak di SMK Seri Samudera..kat SMKSS ramai bebudak busuk ati,kawan mkan kwan,perangai macam sial..tapi klau aku duk kat penang,kawan-kawan takde yang busuk ati,mkan kawan,aku masih ingat lagi..bila aku first time masukSMKTHO,mereka semua(kawan aku laa) tolong backup aku semasa aku gado ngan budak klas lain..aku sungguh terharu..bukan macam kat sini..perangai segelintirnya sebijik macam shit.seriously aku ckap,aku sungguh meyesal sebab pindah balik ke bandar manjung nih..aku rasa macam aku takde erti bile dikelilingi oleh kawan-kawan yang hanya suka mengambil kesempatan bila time time exam..oleh sebab itu..aku harap takde orang panggil aku EX-STUDENT FROM SMKSS..aku rela dipanggil EX STUDENT FROM SMKTHO walaupon aku hanya sempat berlajar serta mengenali kawan-kawan aku selama setahun je..yang aku yakin..aku hargai kehadiran insan yang bernama sahabat yang sanggup bersahabat ngan aku semasa sesi aku dipulaukan,dihina,dibuli,dicaci dan lain-lain lagi..aku sungguh hargai jasa kawan-kawan AKU yang aku yakin boleh panggil mereka sebagai sahabatku sebab meraka memang sahabatku..last word,rindu ngan kawan-kawan kat SMKTHO....

sahabat yang dimaksudkan di SMKSS:syira SD,saffira,izzati,syamaira,zawin,loqman,mukmin,jibreen,azwan,anwar (korang memang kawan aku yang terbaik laa..superb punya kawan)

kawan 4 ever:HAKIM dan SMKTHO student from 2C year 2008


my first post..

my first entri on this blog..
harap takde masalah laa seperti macam dulu..
terpaksa delete blog..
sedih pon ader..
anyway....
semangat..
semangat..
sedia..
1..2..3..
go acap go...

sekian..