Kejayaan dalam pemulaan..

helo..
dan selamat petang kpd orang yang berada di timur dan selamat malam kpd  orang yang berada dibarat dan selamat-selamat yang lain lagi..(berdasarkan kedudukan rumah/tempat keje/toilet sendiri)..
hohoho

hari nih saya rasa ingin berkongsikan sesuatu laa..
pasal aper ye..
hohoho..
saye ingin kongsikan pasal...

OST sumpah bunian

yess..
akhirnya saya sudah tau aperkah tajuk lagu terbaru dari cerita sumpah bunian..
lagu ini dinyanyikan oleh Enava Feet Marnee

dipersilakan untuk mendengarnya..
huhuhu..
penat woo carik tajuk lagu nih..


Anak Angkat:aperkah kebaikanya..

err..
hohoho..
aper kahabr encik/cik/tuan/puan/dato/datin/tan sri/puan sri dan lelain lagi..
sudah lame saye tak meng naiktaraf blog saye nih..
yela..
keje sebagai pelajar nih m,emang banyak cabarannyer..
kene jumpa cikgu garang laa..
cikgu muka bengis macam rimau laa..
kene siapkan latihan seberat berkilo-kilo laa..
kene hadap plaks cikgu disiplin laa..
klau baik lain laa..
nih garang nak mampos..
dan laa-laa yang lain lagi..

okeh laaa...
malas taip mukatimah mukadimah pepanjang..
so..
kiter trus laa masuk benda-bendi yang ingin saye ckapkan pada saat nih..
naper saat nih..
naper bukan saye sebut minit ke,hari ke,bulan ke..
kerana saya baru je dapat ideas nih secara spontan je..
hahahaha..

eh..
aper saye lalutkan nih..
okey laa..
meh masok tajuk arih nih..


pengalaman sebagai pra mangsa MLM


hohoho..
setelah lame saye tak update blog sebab beberape masalah teknikal seperti blog down,ketandusan idea,ngantok dan segala bapak nenek sifat negatif telah pon selamat bersarang di hati saya..di tambah pula dengan sesi persekolahan yang begitu bosan ceria selepas 4 ari ponteng secara betauliah(dapat permit arr) tanpa henti..hohoho..satu pencapaian yang bagus lagi membanggakan untuk diriku ini..yela..budak nerd maner pernah ponteng sekolah..hahahaha..

okey laa..
malas arrr buat pemulaan ayat panjang-panjang..
skang kiter masuk topik yang ingin saya bincangkan pada hari ini..
iaitu..


tutorial:cara-cara supaya tak tido malam

hohoho..
sengaja je saya buat tutorial nih kerana puas saya mencarik tips supaya tidak tertido tapi tidak berjaya ditemui..
oleh kerana saya dengan rasa blurnya trus buat tutorial nih..
okey laa..

cara-cara nak elak tido malam ialah..


sumpah bunian:saya makin terjebak


hello..
bile usya je tajuk memang takleh blah..
hahaha..
macam saye plak yang disumpah..
tapi realitinya ialah(ayat poyo jer) saya sudah makin tetarik dengan drama ni setelah terpaksa hadap kerana mak yang mau menonton nya hingga saya telepas waktu catdog dan spongebob..hahahahaha

okey laa selepas mukadimah yang carca-merba tuh..
meh saye ceritakan sedikit tentang drama sumpah bunian nih..


ada apa dengan facebook...



hai..
berkenanan dengan tajuk entri yang ditulis..
disini saya ingin mengemukakan sebab kenapa saya begitu ketagih dengan facebook nih...
ramai orang begitu ketagih dan mereka mempunyai sebab mereka luv giler ngan facebook nih..
yang akan saya senarai pendet pendek kat sini ialah sebab utama saya suke facebook dan sebab itu ialah...

 applications yang pelbagai..
   yee..begitu banyak apps yang begitu menarik perhatian saya serta otai-otai dalam arena pemblogging nih..seperti justkhai,rjuna, chokilala dan lelain lagi..contoh apps yang menarik minat saya ialah happy farms,barn buddy serta mafia wars..lagi satu skang ramai orang yang suke menjawap soalan yang mengarut-garut seperti "artis zimbawe manerkah yang akan menjadik isteri korang',bila korang akan jadik duda' dan lain-lain..bab tuh yang buat saya lagi jatuh cinta ngan facebook nih..klau jatuh cinta ngan pembuat soklan pon aper salahnya..hohoho..

kejelitaan nya sebagai social network..

  dah ini lagi satu sebab sebab aper saye suke ngan facebook..facebook nih saya tengok dier punya profile lagi senang nak dilihat bukan seperti dimyspace atau di friendster..serius saya ckap..saya tak suke tulis profile macam di myspace tuh..sori laa kpd pengikut myspace..bagi saye myspace tuh just bagi orang yang baru je nak kenal ngan dunia maya nih...myspace saya pon active sebab kerana ramai kekawan duk kat sane..puas pujuk mereka untuk pindah ke facebook..tapi tah sebab aper mereka still stay ngan myspace tuh..kene minyak pengasih ko aper tah ngan pengasas myspace tuh..

kepelbagaiannya sebagai medium perhubungan..

  haa..nih lagi satu sebab kenape saya suke sama facebook..klau korang perasan kat facebook tuh ader apps MS(mesej segera)..yang tuh memudahkan kita untuk menghubungi kekawan kita yang sedang online dan kiter leh tau aktiviti kekawan kiter semudah twitter..err..maybe leceh skit kot..bile cara nih dah berjaya..trus myspace tiru..hampeh punya myspace..hohoho

dah..
itu jela sebab-sebab kenapa hati saya tergantung pada facebook bile kali pertama mengunakannya dan maybe anda pon terpaut jikalau anda tidak termakan hasutan kekawan yang kater facebook nih leceh dan susah..well..saya leh aper..takkan korang takleh kan..kan kan..???

bila kerinduan datang menerpa..


huhuhu..
akhir-akhir nih pas abih je PMR(yay..!!!)selalu sangat aku teringatkan kekawan yang berada di sekitar pulau pinang amnya dah khasnya di SMK Tun Hussein Onn..yela..aku teringat mereka sebab meraka tidak sama seperti bebudak di SMK Seri Samudera..kat SMKSS ramai bebudak busuk ati,kawan mkan kwan,perangai macam sial..tapi klau aku duk kat penang,kawan-kawan takde yang busuk ati,mkan kawan,aku masih ingat lagi..bila aku first time masukSMKTHO,mereka semua(kawan aku laa) tolong backup aku semasa aku gado ngan budak klas lain..aku sungguh terharu..bukan macam kat sini..perangai segelintirnya sebijik macam shit.seriously aku ckap,aku sungguh meyesal sebab pindah balik ke bandar manjung nih..aku rasa macam aku takde erti bile dikelilingi oleh kawan-kawan yang hanya suka mengambil kesempatan bila time time exam..oleh sebab itu..aku harap takde orang panggil aku EX-STUDENT FROM SMKSS..aku rela dipanggil EX STUDENT FROM SMKTHO walaupon aku hanya sempat berlajar serta mengenali kawan-kawan aku selama setahun je..yang aku yakin..aku hargai kehadiran insan yang bernama sahabat yang sanggup bersahabat ngan aku semasa sesi aku dipulaukan,dihina,dibuli,dicaci dan lain-lain lagi..aku sungguh hargai jasa kawan-kawan AKU yang aku yakin boleh panggil mereka sebagai sahabatku sebab meraka memang sahabatku..last word,rindu ngan kawan-kawan kat SMKTHO....

sahabat yang dimaksudkan di SMKSS:syira SD,saffira,izzati,syamaira,zawin,loqman,mukmin,jibreen,azwan,anwar (korang memang kawan aku yang terbaik laa..superb punya kawan)

kawan 4 ever:HAKIM dan SMKTHO student from 2C year 2008


my first post..

my first entri on this blog..
harap takde masalah laa seperti macam dulu..
terpaksa delete blog..
sedih pon ader..
anyway....
semangat..
semangat..
sedia..
1..2..3..
go acap go...

sekian..