ada apa dengan facebook...



hai..
berkenanan dengan tajuk entri yang ditulis..
disini saya ingin mengemukakan sebab kenapa saya begitu ketagih dengan facebook nih...
ramai orang begitu ketagih dan mereka mempunyai sebab mereka luv giler ngan facebook nih..
yang akan saya senarai pendet pendek kat sini ialah sebab utama saya suke facebook dan sebab itu ialah...

 applications yang pelbagai..
   yee..begitu banyak apps yang begitu menarik perhatian saya serta otai-otai dalam arena pemblogging nih..seperti justkhai,rjuna, chokilala dan lelain lagi..contoh apps yang menarik minat saya ialah happy farms,barn buddy serta mafia wars..lagi satu skang ramai orang yang suke menjawap soalan yang mengarut-garut seperti "artis zimbawe manerkah yang akan menjadik isteri korang',bila korang akan jadik duda' dan lain-lain..bab tuh yang buat saya lagi jatuh cinta ngan facebook nih..klau jatuh cinta ngan pembuat soklan pon aper salahnya..hohoho..

kejelitaan nya sebagai social network..

  dah ini lagi satu sebab sebab aper saye suke ngan facebook..facebook nih saya tengok dier punya profile lagi senang nak dilihat bukan seperti dimyspace atau di friendster..serius saya ckap..saya tak suke tulis profile macam di myspace tuh..sori laa kpd pengikut myspace..bagi saye myspace tuh just bagi orang yang baru je nak kenal ngan dunia maya nih...myspace saya pon active sebab kerana ramai kekawan duk kat sane..puas pujuk mereka untuk pindah ke facebook..tapi tah sebab aper mereka still stay ngan myspace tuh..kene minyak pengasih ko aper tah ngan pengasas myspace tuh..

kepelbagaiannya sebagai medium perhubungan..

  haa..nih lagi satu sebab kenape saya suke sama facebook..klau korang perasan kat facebook tuh ader apps MS(mesej segera)..yang tuh memudahkan kita untuk menghubungi kekawan kita yang sedang online dan kiter leh tau aktiviti kekawan kiter semudah twitter..err..maybe leceh skit kot..bile cara nih dah berjaya..trus myspace tiru..hampeh punya myspace..hohoho

dah..
itu jela sebab-sebab kenapa hati saya tergantung pada facebook bile kali pertama mengunakannya dan maybe anda pon terpaut jikalau anda tidak termakan hasutan kekawan yang kater facebook nih leceh dan susah..well..saya leh aper..takkan korang takleh kan..kan kan..???
blog comments powered by Disqus