sumpah bunian:saya makin terjebak


hello..
bile usya je tajuk memang takleh blah..
hahaha..
macam saye plak yang disumpah..
tapi realitinya ialah(ayat poyo jer) saya sudah makin tetarik dengan drama ni setelah terpaksa hadap kerana mak yang mau menonton nya hingga saya telepas waktu catdog dan spongebob..hahahahaha

okey laa selepas mukadimah yang carca-merba tuh..
meh saye ceritakan sedikit tentang drama sumpah bunian nih..

ceritanya bermula pada 17 tahun yang lalu apabila puteri bunian iaitu siti hawa(nora denish..wow) merayau-rayau di dunia manusia kerana beliau kebosanan berada di dunianya sendiri..semasa beliau tengah jejalan di dunia manusia siti hawa telah terserempak dengan sekumpulan kanak-kanak tengah mandi sungai dan sewaktu itulah siti hawa melihat Adam(ryzal jaafar) yang begitu baik hati dan berperibadi mulia dan perangai ini sebijik tidak serupa dengan perangai sepupu Adam iaitu Fikri(Qazem nor).siti hawa yang begitu tertarik dengan adam selalu turun ke dunia manusia untuk melihat gelagat adam yang telah menawan atinya.
oleh kerana siti hawa telah selalu keluar untuk melihat adam maka,ayahanda kpd siti hawa iaitu Malik(Mubarak majid) telah melarang siti hawa untuk turun ke dunia manusia lagi..tapi siti hawa begitu kecewa kerana apabila siti hawa datang melawat ke tempat adam rupa-rupanya adam sudah pindah ke kota..

setelah 17 tahun berlalu(skang laa) adam kembali ke kampung tempat dia selalu main pada waktu kecilnya dan adam yang begitu cintai flora dan fauna telah memasuki hutan dan siti hawa begitu gembira apabila dia dapat melihat kembali kelibat adam..

tapi cintanya mendapat tentangan dari Maliknya dan adam pula digangu oleh tunangnya yang gedik melampau  iaitu azeera(elly mazlein)..

bagaimanakah akhir cerita drama yang ada 19 episode nih..adakah siti hawa dan adam dapat bersatu..adakah malik siti hawa merestui perhubungan mereka..

jikalau hendak tahu,jangan lupa saksikan drama ini pada hari isnin-khamis pada pukul 4.30 petang-5.30 petang di tv3 atau pada waktu 8.30 malam-9.30 malam di tv9..

sekian..

+kredit kpd:budiey
blog comments powered by Disqus