bila kekanak riang dilepaskan bercuti -monolog

assalamualikum dan selamat malam kpd semua yang sedang membaca entri yang tak seberape panjang nih..
hohohoho..
sebenarnya saye tengah tulis entri nih dengan keadaan yang macam dalam medan peperangan tau...
dalam bilik yang sedang saye duduk skang nih tengah beperang nih..
tensen woo..
ape-ape pon saye akan update kisah saye yang tak beronline selame 168 jam(rekod baru nih weh..!!)
tapi...

just kisah penting jer yang saye akan kasitau jerla tau.penat tau nak tulis semua kisah saye..kalah kisah makcik joyah kaki potpet..

first..

pada tarikh saye pergi ke kl saye naik ketapi..
tuh laa second time saye naik ketapi..
memula dari kuala kangsar ke KL..
waktu tuu umur baru dalam 4 tahun kot..
ala..
mude lagi..
selepas 11 tahun..
baru laa berjumpa kembali ngan kereta berapi-api nih balik..
saper laa kasi gelaran ketapi nih..??
dalam ketapi tuh nak kater ramai orang takde laa..
tapi bile muncul laks orang india dalam koc tuh.
bising giler..
terutama anak perempuan dier..
bile budak perempuan tuh ckap macam mak bapak dier pakai mp3 sumbat kat telinga pastu pasang volume semaksimum mungkin..
orang dah laa pening..
pastu dapat laks penyanyi opera tak bertauliah.
bertambah-tambah laa pening..
sekali orang wat plan nak kasi budak perempuan tuh diam..
orang wat laa ter'batuk'..
bile jer budak tuh pusing hadap saye..
saye terus wat renunang sharingan tajam kat dier..
pucat muke budak tuh..
kah kah kah..
lawaknya..
bagi saya ler..

peristiwa kedua..
yang nih terjadik sesama hari kedua kat rumah mak sedara..
sembang punya sembang ngan adik sedara maka terhasil laa idea nak jejalan kat mid valley..
huh..
selepas dapat kebenaran dari madam rumah tuh..(mak sedara lee)
aper lagi bersiap pastu terus jalan..
tapi..
bukan pergi mid valley..
pergi klang lama..
cilanat punya adik sedara..
bleh laks dier pusing sudut sebanyak 157 darjah..
abis ancur harapan..
duit yang diberi oleh madam rumah yang sebanyak 50 hinggit..
abis kami jolikan kat cyber cafe aper tah..
lansung tak best..
lembab giler tenet dier..
isk..
dan tuh laa first time saye naik bas rapidKL..
huhu..
sian tul kat saye..
11 tahun kene penjara..
dulu naik bas warna biru skang warna merah..
hohohoho

peristiwa ketiga..
haa..
ni baru bebetol pergi ke mid valley..
bile dah dapat duit poket secara percuma..
kami pon start arr wat plan..
saye dengan gumbira pon jejalan arr..
ingat nak wat window shopping jer..
tapi tak jadik laa..
kami pergi laa tengok cerita myspy setelah bertokak kat kawasan legar depan golden cinema..
saye nak tengok x-mes carol,adik laks nak tengok princess katak tuh dan sedara saye yang bernama fadzrul aka najad nak tengok myspy....
pilih punya pilih myspy laa sebab segala pembelanjaan ditanggung oleh mak dier..
huhuhu..
beli tiket kul 7 petang masuk kul 9 malam..
untuk membuang masa kami pon jejalan arr dalam mid tuh..
fist main arked game.
biasa laa..
bile jumpa arked game mesti lepak sambil main lumba kete..
abis jer lepak jap kat animal planet kat situ..
best woo tengok ular..
ikan dari laut..
hohoho..
last destinasi ialah pizza hut..
sebab aper..
sebab abang sedara keje kat sane..
saje jer lalu untuk kasi nampak muka..
kasi dier berasap skit..
abis jer sesi membuang masa..
kami pon menuja laa ke dalam cinema yang bernombor 10..
no kerusi tak ingat laa..
bukan penting pon..
hehehe
masuk jer kami terus fokus kat screen..
tetiba..
hidung terbau sesuatu..
bau segala macam makanan..
selepas itu saya punya hati pon tertanya-tanya..
'mereka datang nak makan ke nak tengok wayang atau nak tayang..??'
kalau nak mkan pon takyah arr panggil pakwe dier..
'pa..tolong hulurkan 'anjing panas' tuh kat saye..lapor arr pa.'
rase nak jer lempang mereka yang menunjuk nunjuk nih..
tau arr kaya leh beli banyak hotdog..
tapi takyah arr ckap macam pakwe anda tuh pekak..
ter emo jap..
abis jer tengok wayang..
kami pon nak balik arr..
sewaktu nak balik tuh leh lak sesat dalam mid tuh..
sungguh durjana adik sedara sebab tak ingat pintu..
sekali jalan punya jalan kami pon keluar arr..
tapi keluar kat hotel maner tah..
selebet tul..
last last turun balik pergi pizza hut tanya arah..
tapi najad nih tak berani..
takot kene bahan..
budus..
last last kami berpecah..
saye sorang jer merayau dalam mid tuh..
akhirnya saye jumpa jalan balik..
gelap giler..
dah laa kene lalu tepi sungai klang..
sekali pandang bawah ramai mat pit..
huh..
sib baik ader kuil hindu kat situ..
selamat skit..
sampai jer rumah..
kene marah ngan madam sebeb berpecah dan dibahankan oleh pak sedara.
malu woo..

hohoho..
akhirnya siap pon part one..
part two masih ader..
percutian kat port dickson plaks..
tungguuu..
penat woo nak taip pepanjang..
pasal pix plaks..
sori laa..
saye bukan seorang yang suke bergambar..
hehehe

p/s:penat bercuti tak abih lagi nih tapi bile tengok unique visitor turun..
terpaksa laa update..
hehehe
blog comments powered by Disqus