"Selamat Hari Ibu,Mama"

"SELAMAT HARI IBU KEPADA PUAN TUN SALIHA."

Seperti diketahui umum.
Hari ini merupakan Hari Ibu dan anda semua patut meraikannya walaupun tidak lagi boleh menatap wajah ibu anda..
dan jikalau anda terpaksa melihat wajah ibu anda mengunakan perantaraan seperti webcam/gambar/video..ingatlah..anda masih lagi mempunyai ibu..dunia dan akhirat..

biarlah ibu anda tidak lagi berada di dunia yang fana ini..
biarlah ibu anda berada di kampung halaman..
biarlah ibu anda terlantar sakit ketika ini..

tapi bila anda menghadiahkan sesuatu kepadanya..
maka anda akan mendapat pahala kerana mengembirakan hatinya..
tidakkah anda ingin melihat ibu anda gembira tidak kira di mana ibu anda berada..??

kepada anak yang telah kehilangan ibu..
pergi lah lawat kuburnya..
tidak kira pada hari apa..
hari ibu mahupun hari raya aidilfitri
dan apabila anda sedekahkan doa kepadanya..
ingatlah tuhan yang esa akan memberi ganjaran pahala kepada kedua dua pihak..
anda dan ibu anda..

kepada anak yang jauh dari ibunya.
cubalah membuat panggilan kepadanya..
dan ucapkanlah kata yang dapat mengembirakan hati setiap ibu..
tidak salah jikalau anda balik ke kampung untuk melawatnya..
malah benda ini akan meyebabkan ibu anda terasa bahawa..
dirinya amat berharga..

kepada anak yang dekat dengan ibunya..
tidak salah anda berhabis wang ringgit untuk membeli hadiah kepadanya..
walaupun kewangan anda tidak menentu..
tetapi bila anda melihat ibu anda gembira apabila melihat hadiah itu..
maka hati anda akan terasa ringan..
dan ketika itu..
anda akan mengalami kepuasan kerana berjaya..
mengembirakan hati ibu anda..

"Setiap hari ialah HARI IBU..dan HARI IBU itu bergantung kepada keluarganya..keluarganya gembira pada hari itu..maka SI IBU juga akan gembira..."
__________

Jasa IBU sangat besar..
dan IBU sanggup berkorban untuk kita..
seperti yang berlaku di china..
ketika gempa bumi..


bertapa hebatnya pengorbanan seorang ibu..

SELAMAT HARI IBU...

Kepayahan aku untuk memujuk ketua kementot yang degil giler..





dear my pren(kesatria dot dot dot)
hari itu sewaktu aku sedang sibuk merehatkan diri di halaman kampung aku yang boleh dikatakan dalam kawasan pemerintahan atok nujum poyo giler kuasa 2 tuh tertiba si atok tuh hantarkan arahan supaya pergi pujuk ketua team kerdil kementot jangan berpiket lagi pasal kenaikan cukai pintu dan tingkap..kalau sorang boleh arr lagi..nih sampai tujuh..telan asap keluar api aku dibuatnya..mentang mentang arr aku nih kesatria gagah berani lagi tak takot nak gagal (exam) maka aku pon bergerak arr jumpa sama itu ketua team kerdil kemetot yang tinggal jauh kat pendalaman rimba bantut..






selepas aku mengharungi perjalanan yang boleh dikatakan agak poyos..aku pon terjumpa arr puak kerdil kemetot yang sedang berpiket..rupa-rupa mereka tengah wat tunjuk perasaan kat dalam rimba di pinggir daerah rimba bantut..aku pon tanpa banyak pe'el trus jumpa ketua mereka..setau aku puak kerdil kemetot nih gilerkan emas..jadik aku kene arr sediakan emas sendiri..atok nujum boleh jer buat derk taknak kasik barang barang yang diperlukan..aiiyaa..orang tua ini memang dah puas idup ker..??


first aku jumpa ketua puak kerdil kemetot yang paling muda sekali..yang muda nih rasanya dalam lingkungan umur moyang aku kot..dalam 100-102 tahun..yang nih mudah jer aku settlekan..aku hanya gunakan emas dan slogan "yang tua dihormati yang muda disayangi" terus dia sayang sama aku sebab aku dah belanja dia emas dan bila aku mintak dia supaya balik ke pangkuan katil dia yang kat rumah tuh..terus dia ajak puak dia balik..dah tinggal lagi 6 puak..tapi yang 6 puak nih aku kene pujuk dalam tempoh 23 minit lagi..sebab apa..??


sebab tenaga aku dah abis untuk pujuk puak kerdil kemetot yang pertama tadi dan mereka buat tunjuk perasaan di tempat yang berbeza..rupa-rupanya mereka membuat tunjuk perasaan di berlainan tempat..kiranya ada tujuh tempat arr(atok nujum memang nak kene nih..!!tak inform awal awal mereka wat tunjuk perasaan di TUJUH tempat)..penat woo nak gerak masuk ke dalam puak kerdil kemetot yang ke dua nih..sebab apa..?sebab puak ini adalah puak kerdil kemetot adalah khas untuk female only..diulangi.."FEMALE ONLY"..dah arr aku dalam kepenatan menuggang kuda sampai berkematu punggung aku dibuatnya..bila sampai jer trus kene baling ngan anak batu..bile aku keluarkan aku punya pedang..baru berenti baling anak batu..pastu aku jumpa ketua puak kerdil kemetot yang khas untuk female tuh..memula dia keras kepala tak berenti tunjuk perasaan pas aku ugut yang aku akan bawak larik semua puaknya untuk dikahwinkan sama atok nujum..baru dia blah..tapi sebelum dia blah..dia mintak banyak gila emas..banyak gak arr emas aku membazir..duit aku tak abih abih mengalir macam sungai congo untuk beli duit emas..ngan air mata aku sekali meleleh dari kolam takungan..ToT


sekarang nih aku stuck kat bahagian nak pujuk ketua kerdil kemetot yang ketiga..tapi tak lepas lepas lagi..ketua puak kerdil kemetot yang ketiga nih rupanya bisu,pekak,buta..extra kudung..lagi payah untuk aku berkomunikasi sama ketua puak nih..pas aku selidik..rupanya dulu dia pergi berperang tapi kene tangkap ngan gorgon mengacau dan gorgon telah membutakan dia..mempekakkan dia..membisukan dia dan mengkudungkan dia..jadik..untuk berkomunikasi ngan dia..aku kene belajar bahasa isyarat yang dicipta khas oleh follower dia..iaitu dengan cara menulis huruf romaji kat dada dia satu persatu..terase gay sungguh sebab bermain jari di dada ketua puak kemetot nih..hohoho..auuwww.back to my kesusahan untuk sembang ngan ketua nih..sampai skang tak lepas..arrrhhh..tensennyaa aku..!!!!dah arr sampai skang(ketika surat ini ditulis) aku punya peratus berjaya stay jer..18 peratus dan tak naik naik..bertambah tambah tension..balik nanti aku nak rompak budak hingusan sampai aku tak larat nak rompak dah..






sekian sahaja pahit mahit plus pahit maung aku yang berada dalam hutan nih..


yang benar..
kesatria kesunyian plus mati akal..
_____________________________________________________________________


itulah surat yang saya dapat dari sahabat saya wahai atok nujum.
atuk nujum tak sedih ke apabila melihat kesusahan yang sahabat saya alami ini untuk melaksanakan perintah atok poyo walaupun agak susah dilaksanakan.?
jadi.
kasilah saya menang pertandingan itu supaya saya leh tolong dia dari segi duit.


p/s:entri sempena pertadingan yang dianjurkan oleh pencipta aplikasi kesatria poyos yang bertapak di facebook iaitu atuk nujum poyos.ada masalah.?


masuklah ke link berikut.


facebook Atok Nujum Poyo giler <<< paling dicadangkan
facebook kesatria poyos <<< tambahan
facebook empayar poyos <<< tambahan

malu bertanya di facebook.?

emailkan sahaja pertanyaan anda di alamat email berikut: peti surat atok.


malu lagi.?
bacalah pasal ini semua di blog atok nujum iaitu :blog empayar poyos


sekian.

aku kenal,aku cinta sama alam maya.!

haha.
bila kita teringat kembali zaman kita mengenali internet.
mesti ada pelbagai kenangan.
tak kisahlah kenangan pahit,payau,tawar ataupun manis.
takpa.
biar saya ceritakan bagaimana saya mengenali internet sampailah waktu ini.
hoho

tahun:2007
tempoh:sepanjang tahun

saya start mengenali dunia internet ini pada tahun 2007.
iaitu semasa saya berada di tingkatan satu.
waktu tuh saya berada di sekolah yang mengamalkan 2 sesi dalam satu hari.
jadi saya dalam sesi yang kedua.
iaitu persekolahan pada sesi petang.
untuk menghabiskan waktu pada waktu pagi.
saya selalunya akan 'menziarahi' rumah kawan yang bernama A(bukan nama sebenar) untuk siapkan kerja sekolah.
tapi tak buat pun.
ramai ramai datang ke rumah kawan yang digelar A untuk melihat laman web lucah.
adalah dekat 20 orang kumpul di rumah A.
dan pada tahun itu.
dapatlah encik A gelaran pemilik lubuk web lucah.
boleh dikatakan setiap hari kami lepak di rumah beliau untuk menonton video lucah
selepas itu semasa disekolah.
ceritalah pasal kami pernah tengok video lucah dekat budak perempuan
dengan harapan supaya budak perempuan dah tahu yang kami semua sudah dewasa.
bodoh gila bila difikirkan kembali.
malu...!!!
+.+"

tahun:2008
tempoh:bulan satu hingga bulan tiga

saya pindah sekolah pula ke SMKTHO di pulau pinang.
waktu inilah zaman internet bersama saya sangatlah gemilang.
kerana papa telahpun membuka akaun streamyx di rumah lama di pulau pinang.
habis saja segala benda yang perlu dipasangkan pada pc.
maka papa pun tunjukkan lah cara nak online.
berebut rebut kami adik beradik macam berebut harta pusaka.
bila dah dapat.
masing masing mati kutu tak tahu nak buat apa.
nak buka laman web lucah memang naya lah.
last last bukalah yahoo homepage.
habis buka yahoo homepage buka pula forex.
haha.
jangan ingat kerana pada waktu itu saya masih lagi mentah.
maka saya tidak pandai untuk membuka akaun forex papa dengan mama.
malah oranglah yang tukang tengok pegerakkan turun naik graf.
selepas mendapat sedikit keberanian.
barulah layan games flash yang ada di laman web.
senang cerita semua games kanak kanak riang punya arr..
T_T

tahun:2008
tempoh:bulan empat hingga sebelas
waktu ini saya dah mula mengenali jaringan sosial(baca:social networking).
jadi saya pun mulalah membuka akaun di jaringan sosial.
akaun pertama sekali yang saya buka ialah akaun di friendster.
dari situlah saya temui ramai kawan.
tapi kebanyakkannya berasal dari filipina.
jadi kami hanya kawan atas dasar yang tidak jelas.
iaitu dasar yang ingin melihat penambahan angka di jumlah kawan.
sungguh meyedihkan.

selepas itu saya mula mengenali pula myspace.
minat saya pada myspace hanya tahan beberapa bulan sahaja.
tiada pengalaman yang boleh diceritakan dengan myspace.
dan boleh dikatakan myspace seumpama rumah persinggahan yang terletak jauh di hutan.
faham maksud saya.?
hoho

yang paling lama jaringan sosial bertahta di hati saya tentulah mukabuku(baca:facebook).
facebook telah menjadi suatu fenomena di negara-negara besar.
dan di malaysia juga.
dan pernah suatu ketika dahulu wujud isu pasal halal-haram pengunaan facebook.
dan sekarang tup-tup senyap dah.
dan dengar cerita pengunaan facebook adalah harus dan boleh jatuh hukum haram.
dengar ceritalah...

tahun:2009
tempoh:sepanjang tahun
tahun ini sepatutnya orang berhenti rehat daripada pengunaan internet.
tapi.
dah terkena peyakit ketagihan internet.
maka hasrat untuk berhenti daripada pengunaan internet seratus peratus tidak tercapai.
tetapi.
semangat yang membara untuk melayari tidaklah sama seperti tahun pertama dapat melayari internet.
sama seperti pengalaman pertama mengunakan telefon genggam berjenama nokia 3310 dengam pengalaman pengunaan telefon genggam berjenama nokia N98.
walaupun jenama yang sama tetapi perasaan pengunaannya mesti berlainan.
tahun ini juga saya mencuba membuat blog.
dan satu benda yang agak memalukan kaum bloggers apabila saya hendak meletakkan gambar di dalam post tetapi saya tidak tahu dan akhirnya saya hanya copy image sahaja.
bila setakat copy image sahaja,sah-sah tiada image yang akan keluar.
dan kerana hal yang agak menjengkelkan itu.
saya terus tutup blog tersebut.
hoho

jadi itu sahajalah kenangan saya bersama internet.
nak cerita lebih lebih.
kang jadi entri menipu lak.
dan kesemua kisah diatas ini adalah kisah yang benar benar berlaku.
adoiyai.

p/s:saya dapat merasakan semangat menulis saya makin malap apabila tiba waktu yang sungguh sibuk.dengan exam nya,kerja rumah,kerja sekolah,kerja itu,kerja ini.senang cerita.selagi tak berdengkur.selagi itulah kejeee aja..T_T

p/s/s:ini merupakan kali pertama saya menulis entri dengan mengunakan bahasa baku yang boleh dikatakan mencecah 95 peratus.kenapa bukan 100 peratus.?itu saya tak dapat bagikan jawapan.cubalah berfikir sebelum otak anda mulai ditumbuhi peyakit otak berkarat..hehehe

kenapa saya sokong pirate..??



kenapa saya sokong dvd pirate.?
saya ada banyak sebab.
tetapi saya akan meletakkan 5 sebab sahaja.
kalau letak banyak banyak.
lagi banyaklah point point untuk pembeli tegar dvd untuk
menolak kehadiran dvd original..
hahahaha





sebab pertama dvd pirate ini sentiasa menjadi pilihan utama ialah
bayangkanlah harga dvd original ialah RM20-RM40..
harga dvd pirate punya..?
setakat RM10-RM18 jer..
see..
bagi yang berkemampuan untuk beli original bolehlah..
bagi yang tidak mahu keluarkan bajet lebih..
dvd pirate lah jawabnya..

sebab kedua ialah kualiti dvd pirate ini semakin lama semakin hampir dengan kualiti dvd original..
ya..
saya ada dvd pirate..
tapi kualiti hampir sama dengan dvd original..
cuba anda pergi beli dvd pirate yang berlambak lambak dekat pasaran..
selepas itu bandingkan dengan dvd original..
hampir serupa bukan..??
yang paling ketara tiadanya mungkin adalah sehelai poster.
takpun sehelai borang peraduan untuk menangi wang tunai sebanyak RM100 000..

sebab ketiga ialah dvd pirate ini lebih lasak daripada dvd original..
saya punya dvd original hanya boleh bertahan selama seminggu sahaja dan selepas itu
tersangkut-sangkut..
jikalau dvd pirate..
saya tidak simpan di dalam tempatnya pun tetap boleh
ditonton tanpa sangkut sangkut..
bertapa sakitnya hati apabila terpaksa menonton filem yang digemari
secara tersangkut sangkut...

sebab keempat ialah apabila dvd original ini kebanyakkannya terlampau lampau ditapis..
sampaikan ada yang dihalang penjualannya..
hoho..
ini akan membantutkan usaha rakyat malaysia yang ingin menghayati filem luar negara..
tapi yang malangnya..
dvd yang bertaraf sampah pula dijual..
jadi..
janganlah salahkan rakyat malaysia apabila dikatakan taida sifat kesenian..
kerana penapis itu yang menghentikan sifat kesenian itu..
renung-renungkan..
:)


sebab kelima pula..

DVD pirate nih kebanyakkannya keluar dahulu daripada DVD original..
contohnya cerita redline...
yang pirate keluar 2007 klau tak silap saya..
yang original DVD punya keluar 2008..
haha..
saya kesian sama kawan saya..
dier bangga kater dier bleh tengok cerita redline sewaktu DVD dier start dijual..
sedangkan saya tengok satu TAHUN lagi awal..



hahaha..
semua yang saya ceritakan tuh ialah kisah benar yang dicedok daripada kotak hitam saya..(memori laa tuh)
tujuan saya letakkan sebab saya sokong pirate ialah kerana saya begitu panas hati sama DVD original saya yang telah rosak walaupun disimpan secara baik..
hati saya sangatlah panas..!!

jikalau apa yang diceritakan diatas nih bertentangan dengan anda semua..
normal arr..
klau sama pon..
normal arr..
klau anda kater anda tak pernah beli DVD lucah pirate..
itulah abnormal..
bagi saya arr..
ahak ahak..

manusia nih kebanyakkannya makin suka mencuba apabila semakin dilarang..
setuju tak..??

p/s:entri ini ditaip dalam tempoh masa 5 hari kerana begitu payah untuk mengumpul memori yang telah kelam..
maafkan saya..



blog/web yang paling banyak dilawati









haha..
saye dah lame tak kasitau aper tujuan saye kat bile beronline kat dunia maya nih..
yela..
kang bile tak ckap..
kater kang menerjah web lucah laks..
abih hancur reputasi sebagai budak suci..
hohoho..
tanpe membuang mase..
meh laa kiter usya blog yang secara randomnya disusun..
saye takde ranking ker aper benda kejadah tuh..
selagi web.blog tuh syok untuk dilawati..
saye tetap lawat..
tahniah ler maner yang selalu mendapat komen saye tuh..
klau selalu dapat tuh..
bermakna saye sudah hafal anda punya blog laa..
hoho..
meh kiter mulakan..


yang nih memang famous arr..
saye suke bace penulisan beliau kerana cara beliau yang santai..
beliau jugak selalu ceritakan pengalaman beliau sewaktu beliau masih lagi menuntut kat universiti kat nagoya..
dan saye first time kenal beliau sewaktu dekat ruangan geng blogger ..
beliau telah memberi link blognya kepada saye dan 
mulai saat itu..
saya dah jadik pengunjung tetap blog dier..
hahaha..
walaupun bukan selalu meniggalkan komen..
tapi saye tak miss blog dier..

lagi blog yang saye suke bace ialah blog jenis penceritaan..
contoh macam blog siri bercakap dengan jin ..
blog nih memang syok arr..
semua koleksi siri bercakap dengan jin abih dier selongkar balik..
saye sewaktu penerbitan dier..
saye masih lagi kecik..
bile dah besar..
bace yang digital punya arr..
baru moden sikit..

web site oh tidak pulak salah satu website paling mudah nak dapat nightmare..
klau nak tengok kepala terpisah badan ker..
nak tengok mayat hancur lebur ker..
semua ader kat situ.
sampai leh buat anda muntah darah ijau..
tapikan..
saye nih suke tengok pix dier tanpa mengira waktu
bile nak mkan baru ckap..
"bodohnya aku tengok gambar mayat sebelom makan"
T_T

sebagai rakyat malaysia yang sayangkan artis kat malaysia nih..
gerenti saye ader sumber bagi nak tau perkembangan artis kat malaysia serta international..
oh artis ialah web yang paling tepat..
nama pon oh artis..
bile masuk sini..
kite boleh melihat segala gelagat artis yang sebelom nih baik di mata..
tapi buruk kat belakang..
contoh artis..??
carik arr sendiri..
malas nak bukak topic..
megumpat nih memang tak pernah abih pon..

sebagai pelajar yang baik..
saye pon kene rajin gakz masuk website yang ader info berilmu..
iaitu wikipedia..
web nih jikalau kita selalu singgah..
makin banyak ilmu yang bakal kita dapat..
dan jikalau cikgu selalu memberi keje sekola yang berkaitan ngan hukum fizik dan
campuran kima semua tuh..
saye search kat sini jer..
sumpah rase nak  give up klau carik
sumber kat perpustakaan sekola.
langsung tak mesra penguna..
walaupon ader wifi..
tapi kami takleh gune..
nak gune pc kat makmal komputer..
jangan harap laa..
internet giler kuasa lembab dier..
last last kene gakz gune pc kat umah..

sebagai seorang remaja yang ikuti perkembangan semase..
facebook merupakan salah satu cara nak connet ngan kekawan..
tapi..
makin lame facebook nih makin pelik..
sampaikan leh jumpa geng pelik pelik..
contoh..
i hate saiful bukhari laa..
i hate police arr..
i hate anwar ibrahim laa
tapi..
klau ader geng saya benci pengawas..
saye laa orang first akan join..
hahaha..
yela..
dulu sewaktu jadik pengawas..
puas kene kutuk dalam geng macam tuh..
skang bile dah resign..
haha..

korang ader twitter..?
saye pon ader..
sebab aper kiter perlukan twitter..
sebab twitter nih lagi mudah nak update status kita dekat myspace dan facebook..
senang kater..
serampang dua mata laa..
klau takde akaun twitter..
meh daftar kat sini..
hahaha
pastu follow arr saye melalui link diatas..

haha..
ini lah senarai top seven web/blog yang paling banyak saya lawati..
kepada yang tidak tercalon..
jangan risau..
selagi blog anda dalam list google reader ngan bookmark saya..
selagi itulah saya akan melawat blog/website anda walaupun tidak menurunkan petanda..
hahaha

p/s:percaya tak klau saya katerkan jikalau kiter wat dajal kat wikipedia mereka boleh kesan dalam tempoh masa 5 minit sahaja..??

p/s/s:klau nak tau aper aper pasal saye..gunekanlah link yang saye sediakan di bahagian headbar tuh yee..
gerenti bleh..
biasa arr..
sayekan friendly..


sekadar update yang tidak bersemangat..

assalamualikum dan selamat sejahtera saya ucapkan kepada anda semua..

saya sungguh rindu perasaan menjadi penulis di blog sendiri..
yela..
lama mendiamkan diri..
sampaikan orang menjerit dekat shoutbox pon tak berbunyik..
sakit tekak kot mejerit tapi tuan tanah tak blas..
hehehe

sebenarnya my hidden nawaitu for this entri ialah nak bagitau pasal saye tengah sedih nih..
sedih sebab ramai kawan nak pindah ke sekola lain..
skandal saye dah pindah ker teknik taiping..
kawan baik yang saye selalu dajalkan pon pindah..
gerenti dalam ati mereka semua happy sebab jauh dari saye..
hampes sungguh..

dah laa.
kawan yang pergi kita simpan dalam kenangan..
keluarkan bila betemu kembali..
sekarang kawan baru sudah dikumpulkan..
so..
terima sahaja takdir hidup kita yang telah ditentukan..
terima sahaja sahabat yang baru..
itulah mission saya skang..
hohoho..

saya rasa cukuplah sampai disini sahaja..
kerana semua mood untuk mengupdate blog sudahpun terbang tinggi ke awan..


p/s:maaf..saya ini bukannya blogger tegar..saya adalah blogger sampingan sahaja..hanya muncul pada musim yang tertentu sahaja..pada masa tertentu..

saye kisah hal ini tapi anda..??





assalamualikum saya ucapkan kepada anda semua..
sekarang budaknya masa untuk bergurau..
bukannya masa bergembira ketika ada sahabat kita sedang berduka..
disini saya ingin memaklumkan bahawanya terdapat seorang sahabat kita yang
bernama encik megat telah mengalami kesusahan..
saya tidak ingin bercerita panjang kerana saya tidak pandai mengolah cerita sedih..
itu bukan bidang saya..
saya tak sanggup mengolahnya..
cukup lah saya katakan bahawanya encik megat perlukan sokongan dari pelbagai segi..
baik dari segi kewangan ataupun doa doa anda yang ikhlas itu..
nasihat saya kepada encik megat.
mohonlah petunjuk daripada yang maha esa.
mohonlah maaf kepada sahabat sahabat yang
anda merasakan pernah menyakitinya dahulu
sungguh..
dosa antara manusia lagi susah nak diampunkan..
selagi tidak meminta maaf.
selagi itu kita berdosa.
saya sekadar memberi nasihat sahaja..
dan nasihat itu juga ditujukan kepada diri sendiri juga..

saya sedar siapalah diri saya untuk berbicara pasal agama..
sesungguhnya saya masih lagi dangkal dalam hal ehwal agama..
tapi anda harus ingat..
pasal amalan saya..
itu urusan saya dan ALLAH s.w.t sahaja..
sekarang tumpuan kita hanyalah kepada encik megat sekeluarga..
bukan kepada saya..

masalah encik megat hadapi ini sudah lama..
lebih kurang 5 tahun..
kerana masalah ini..
rezeki encik megat seolah olah ditaburkan pasir oleh makhluk tuhan yang tertentu..
tidak berani saya ingin menyalahkan manusia kerana syaitan yang direjam itu sememangnya
sentiasa mencari peluang untuk mencarik carik hubungan antara manusia.

hanya allah sahaja maha mengetahuinya..

cara-cara hendak menolong encik megat secara amnya adalah seperti ini.

1..menampalkan ribon yang saya paparkan diatas diblog anda..lagi bagus jikalau anda turut mengajak sahabat anda untuk melakukan hal ini juga..ingat.ribon itu bernilai sebanyak RM1.00.wang daripada paparan ribon itu ialah hasil derma yang iklas daripada encik hydir..
2..klik lah iklan dapatwang.com yang berada khas diblog denaihati.seorang penulis blog juga.sama seperti encik hydir dan encik megat.setiap kali anda klik iklan tersebut.bermakna anda sudahpun menderma sebanyak 30 sen kepada encik megat.dan wang terkumpul itu akan digandakan oleh denaihati.

ingatlah.
jikalau anda terasa ingin mendermakan wang selain cara diatas..
anda bolehlah menyalurkannya di..:

nombor akaun MAYBANK: 1010 7541 8124
nombor akaun CIMB: 0123 0015 4575 21

nama penuh:FAIZAL AMIRUL OTHMAN

ingin tahu kisah lanjut tentang encik megat ini..??
silalah melayari kisah ini diblog beliau sendiri..
iaitu Tangisan aku,Isteri Dan Anak-anak

dan jikalau anda ingin mengetahui cara cara untuk memasang ribon ini diblog anda..
anda bolehlah melayari blog encik hydir iaitu entri yang bertajuk
[Khas]Ribbon khas untuk blogger semua-Blogger,We Care

sekian,
yang benar
[asraff]

senarai pemenang AJL24..hohoho

assalamualikum dan salam sejahtera saya ucapkan kepada anda semua..
bahawanya anugerah muzik yang paling vogeh(tiru perkataan dari cerita sinderela jap..) di negara kita iaitu ANUGERAH JUARA LAGU ke 24(AJL24) teleh berlalu bagi sessi 2009..oleh kerana anugerah itu mendapat sambutan yang hangat oleh semua golongan..maka rancangan ini yang telah berumur 24 tahun(separa tua..) bakal berlangsung pada tahun 2011..
sekian sahaja berita ini di laporkan untuk anda dari rumah saya..
hahahaha..
macam laporkan berita laks..

k laa..
disini ingin saye paparkan senarai pemenangnya..
pemenangnya ialah..:

sedikit cebisan memori tentangminggu pertama sekola 2010..

hohoho..
assalamualikum dan elo elo elo..
adakah anda semua masih sihat bertenaga..??klau masih dalam keadaan begitu..anda sepatutnya bersyukur laa..bukan aper..ader orang yang langsung takde kesihatan yang baik even tenaga yang banyak..contoh..orang yang kene penyakit sembelit..punya laa susah nak buang air besar dier tuh..bile dah tak leh membuang..kesihatan pon tak stabil arr..jap jap sakit perut..jap jap.. jap jap takleh mkan..bile dah sampai waktu seruan dier ke tandas..punya laa susah dier nak membuang..sampai tenaga dier pon diabiskan di dalam bilik termenung tuh...hahaha..tapi bagi keadaan sebenarnya saye taktau arr...saye hentam jer nih..hihihi..

huh..jauh gakz saye merapu..okey laa..saye sebenarnya mau ceritakan sedikit kisah saye pada hari persekolah yang baru jer start semalam(4 jan 2010) hingga hari jumaat(9 jan 2010) yang lepas....

peristiwa sblm dan smasa ari persekolahan

assalamualaikum dan elooooo.....semua...

sye le akiom penulis baru blog nie..

sblm sye memanjang lebarkan kisah sye nie......sye nak ucapkan t.kaseh kpd acap2405 krn tlh memberi sye peluang tuk menulis di atas blog beliau....

sbnar nye acap2405 sdh pon ketandusan idea........sbb tulah dia bg sye tulis kat blog die....kalau x mesti tak dpt ponyerlah.....

hehehehehheheh!!!!!!!

sambung cerita pasal ari persekolahan nie......

slps result pmr diketahui............ari persekolahan bermula..........pd thn nie sye msk form 4.....
kt sklh yg same.......... crita sye bermula pd


mlm ari persekolahan

seperti bdk2 sekolah yg lain sarika bju tlh menjadi amalan pd mlm persekolahn......sye juga x ketinggalan tuk sarika baju.....

semasa nak sarika baju sye..... pon bukak lah pembalut baju(baju baru)....ttp sye terkejut hingga hampir menghidap sakit jantung..(tipu je) krn bju sye berlengan pnjg bkn pndk.....

saya pon apa lagi... bagi lah tau bapak sye yg pasal hal tu.....
bapak sye ajak sye pegi tukar balik baju tu....sye ikut............

slps dpt menukar bju tersebut sye pon....sarika lahhhh.....danb slps tu. saye pon msk tido...

pd ari persekolahan

sye bgn awal dr biasa dan terus capai tuala tuk mandi......

slps siap sye pon pegi ke sklh........

sampai je kat sekolah sye terus menjumpai kwn2 sye yg lame x jumpa............ apabila bersalam satu persatu ngan mrk sye dpti bhw kwn baek sye dr porm one x dijumpai......
sye jeling ke arh knn & kiri nmn x jumpa beliau.....

sye bertanya pd kwn2 sye yg lain mrk x tau jwb nyer....sye mneruskan usaha mencari kwn baek sye amin bkn nama sebenar.............

amin prh memberitahu sye bhw die akn berpindah ke slgr nmn die berkate dia akn bersekolah di sini...............

slps tu...pengumuman dr pihak sklh supya mrd2 memski dwn tuk perhimponan.....sye ngan kwn sye pon msk lah dwn.....

slps abis perhimponan ....sye mendpt tahu bhw amin tlh berpindah ke slgr...
sdh nyer x org nak tmn balik..... x teman nak bljr.........

sye juga tlh mendpt tahu bhw sebilangan kwn2 sye yg dulu berkelas same ngan sye iaitu klas 3RK1 turut melangkahkan kaki ke sklh baru...

sdh sye.....kwn sye yg sekelas ngan saye dr porm 1 hingga porm 3 tlh berpindah....
kenangan indah sye semasa porm 1,2, dan 3 x dpt sye lupakan........terutama nyer porm 3

nmn sye ttp mempunyai kwn yg terbaek iaitu acap 2405

kontez di blog encik fye..

anda mau wang sebanyak 50 hinggit sebagai belanjawan untuk topup..??
kini anda bleh merebutnya dengan saye dekat blog encik fye diblognya..hehehe
saye sebenarnya saje saje jer join..
buat isi mase lapang sambil try isi dompet..
duit saye kebanyakkannya dah kene pau oleh mama untuk dimasukkan ke dalam bank..
kenyang dah akaun bank saye..
tapi tak buncit arr..
bile nak buncit pon tak tau arr..


cara anda nak join dalam kontez ini senang jer..
semudah menelan ABC sebijik sebijik..hehe
malas ckap banyak..
korang bace jela syarat kat bawah nih yuk..hehehe..
syarat dier ialah:

ader benda saya nak kasitau..

hohoho..
assalamualikum kepada umat islam dan selamat sejahtera kepada bukan islam saye ucapkan..
sudah masuk tahun baru maka bakal bermula laa kisah yang baru..cinta yang baru(bagi yang putus laa..)rumah baru(bagi kes orang yang kene kick dari umah sewa sebab liat bayar sewa....)kawan baru..hari baru..dan..entri baru..hehehe

tujuan saye tulis entri nih kerana saya ingin mengumumkan beberape perkara yang berlaku atau bakal berlaku pada diri saye nih..

first.
saye ingin mengucapkan terima kasih kepada cik lord zara kerana telah pilih saye memenangi contest yang dibuatnya..itu first time cik lord zara membuat contest manakala tuh laa first time saya menang contest..tapi nih second time saye join..first contest yang saye join ialah di blog cik amoi pasal pertandingan hari jadi gakz..eh..same arr..dua dua sambut burfday cuma yang disambut jer lain..hohoho..tq tq tq

second

untuk pengatahuan semua pembaca..blog ini sudah ada lagi seorang penulis baru yang bernama akim..walaupon dier nih still baru dalam dunia maya dan taktau cara nak chat dari email yahoo(kah kah kah)..tapi cara penulisan dier best gakz..kenape saye leh pilih dier jadik geng saye..??dier ader bayor rasua ker kat saye..??takpon dier dah membuat aksi pujuk rayu..??tidak..tidak..itu fitnah semuanya..saye sendiri yang ingin menjadikan dier seorang penulis blog..tegar..kot

third

seperti semua sedia maklum..tarikh 4 januari sudah semakin hampir..kenapa ngan tarikh tuh..kepada orang yang ader kawan,anak,sedara,anak sedara,cucu,cicit,piut dan semuanya yang masih lagi dibawah umur 18 tahun..tau arr aper makna tarikh tuh..anda taktau..meh saye kasitau..tarikh tuh bermaksud saye dah kene pergi ke sekolah balik..huhu..kenapa laa cuti pendek sangat..kan elok ader lagi sebulan cuti..kata kawanku..yela..sebulan cuti tuh dier rase stress jer..sebab tuh result PMR dier..kepada anda semua..jangan arr tanya result saye..saye dah kasitau dah..dan saye takkan kasi tau lagi..sebab malu..hehehe..nak tau pandai pandai arr carik..saye dah post dah..dan saye ingin memberitau maksud saye dalam point nih..saye takleh dah online sekerap macam sekarang..huhu..kepada blogger yang masih bersekolah..tau arr aper konflik dier kan..??

four

kepada semua pengunjung blog ini..terima kasih saya ucapkan..sudah 2 tahun saya bertapak disini.
yela..2009 ngan 2010..dah jadik 2 tahun..secara teknikal arr..secara khususnya..blom lagi..lambat lagi tarikh lahir blog nih..bulan sepoloh..dan saye sebenarnya still lagi baru dalam arena blogger di malaysia nih..sekiranya terdapat orang yang ingin menegur saye..silakan..saye akan terima ngan hati terbuka..dan sekali lagi..saya ingin minta maaf..

p/s:huhu..taktau arr pasni bleh ker tak tulis entri baru..yela idea kering..bile nak tulis sesuatu entri..dah ader orang tulis..saye tak akan tulis kembali aper yang orang dah tulis..tak syok arr..klau benda tuh boleh dikupaskan..baru saye tulis..hehehe

p/s/s:kepada kim..kami tunggu karya ko yang pertama..rajin rajin arr tulis eh..gud luck

p/s/s/s:nih first time saye tak gunekan jump break..hoho