sekadar update yang tidak bersemangat..

assalamualikum dan selamat sejahtera saya ucapkan kepada anda semua..

saya sungguh rindu perasaan menjadi penulis di blog sendiri..
yela..
lama mendiamkan diri..
sampaikan orang menjerit dekat shoutbox pon tak berbunyik..
sakit tekak kot mejerit tapi tuan tanah tak blas..
hehehe

sebenarnya my hidden nawaitu for this entri ialah nak bagitau pasal saye tengah sedih nih..
sedih sebab ramai kawan nak pindah ke sekola lain..
skandal saye dah pindah ker teknik taiping..
kawan baik yang saye selalu dajalkan pon pindah..
gerenti dalam ati mereka semua happy sebab jauh dari saye..
hampes sungguh..

dah laa.
kawan yang pergi kita simpan dalam kenangan..
keluarkan bila betemu kembali..
sekarang kawan baru sudah dikumpulkan..
so..
terima sahaja takdir hidup kita yang telah ditentukan..
terima sahaja sahabat yang baru..
itulah mission saya skang..
hohoho..

saya rasa cukuplah sampai disini sahaja..
kerana semua mood untuk mengupdate blog sudahpun terbang tinggi ke awan..


p/s:maaf..saya ini bukannya blogger tegar..saya adalah blogger sampingan sahaja..hanya muncul pada musim yang tertentu sahaja..pada masa tertentu..

saye kisah hal ini tapi anda..??





assalamualikum saya ucapkan kepada anda semua..
sekarang budaknya masa untuk bergurau..
bukannya masa bergembira ketika ada sahabat kita sedang berduka..
disini saya ingin memaklumkan bahawanya terdapat seorang sahabat kita yang
bernama encik megat telah mengalami kesusahan..
saya tidak ingin bercerita panjang kerana saya tidak pandai mengolah cerita sedih..
itu bukan bidang saya..
saya tak sanggup mengolahnya..
cukup lah saya katakan bahawanya encik megat perlukan sokongan dari pelbagai segi..
baik dari segi kewangan ataupun doa doa anda yang ikhlas itu..
nasihat saya kepada encik megat.
mohonlah petunjuk daripada yang maha esa.
mohonlah maaf kepada sahabat sahabat yang
anda merasakan pernah menyakitinya dahulu
sungguh..
dosa antara manusia lagi susah nak diampunkan..
selagi tidak meminta maaf.
selagi itu kita berdosa.
saya sekadar memberi nasihat sahaja..
dan nasihat itu juga ditujukan kepada diri sendiri juga..

saya sedar siapalah diri saya untuk berbicara pasal agama..
sesungguhnya saya masih lagi dangkal dalam hal ehwal agama..
tapi anda harus ingat..
pasal amalan saya..
itu urusan saya dan ALLAH s.w.t sahaja..
sekarang tumpuan kita hanyalah kepada encik megat sekeluarga..
bukan kepada saya..

masalah encik megat hadapi ini sudah lama..
lebih kurang 5 tahun..
kerana masalah ini..
rezeki encik megat seolah olah ditaburkan pasir oleh makhluk tuhan yang tertentu..
tidak berani saya ingin menyalahkan manusia kerana syaitan yang direjam itu sememangnya
sentiasa mencari peluang untuk mencarik carik hubungan antara manusia.

hanya allah sahaja maha mengetahuinya..

cara-cara hendak menolong encik megat secara amnya adalah seperti ini.

1..menampalkan ribon yang saya paparkan diatas diblog anda..lagi bagus jikalau anda turut mengajak sahabat anda untuk melakukan hal ini juga..ingat.ribon itu bernilai sebanyak RM1.00.wang daripada paparan ribon itu ialah hasil derma yang iklas daripada encik hydir..
2..klik lah iklan dapatwang.com yang berada khas diblog denaihati.seorang penulis blog juga.sama seperti encik hydir dan encik megat.setiap kali anda klik iklan tersebut.bermakna anda sudahpun menderma sebanyak 30 sen kepada encik megat.dan wang terkumpul itu akan digandakan oleh denaihati.

ingatlah.
jikalau anda terasa ingin mendermakan wang selain cara diatas..
anda bolehlah menyalurkannya di..:

nombor akaun MAYBANK: 1010 7541 8124
nombor akaun CIMB: 0123 0015 4575 21

nama penuh:FAIZAL AMIRUL OTHMAN

ingin tahu kisah lanjut tentang encik megat ini..??
silalah melayari kisah ini diblog beliau sendiri..
iaitu Tangisan aku,Isteri Dan Anak-anak

dan jikalau anda ingin mengetahui cara cara untuk memasang ribon ini diblog anda..
anda bolehlah melayari blog encik hydir iaitu entri yang bertajuk
[Khas]Ribbon khas untuk blogger semua-Blogger,We Care

sekian,
yang benar
[asraff]

senarai pemenang AJL24..hohoho

assalamualikum dan salam sejahtera saya ucapkan kepada anda semua..
bahawanya anugerah muzik yang paling vogeh(tiru perkataan dari cerita sinderela jap..) di negara kita iaitu ANUGERAH JUARA LAGU ke 24(AJL24) teleh berlalu bagi sessi 2009..oleh kerana anugerah itu mendapat sambutan yang hangat oleh semua golongan..maka rancangan ini yang telah berumur 24 tahun(separa tua..) bakal berlangsung pada tahun 2011..
sekian sahaja berita ini di laporkan untuk anda dari rumah saya..
hahahaha..
macam laporkan berita laks..

k laa..
disini ingin saye paparkan senarai pemenangnya..
pemenangnya ialah..:

sedikit cebisan memori tentangminggu pertama sekola 2010..

hohoho..
assalamualikum dan elo elo elo..
adakah anda semua masih sihat bertenaga..??klau masih dalam keadaan begitu..anda sepatutnya bersyukur laa..bukan aper..ader orang yang langsung takde kesihatan yang baik even tenaga yang banyak..contoh..orang yang kene penyakit sembelit..punya laa susah nak buang air besar dier tuh..bile dah tak leh membuang..kesihatan pon tak stabil arr..jap jap sakit perut..jap jap.. jap jap takleh mkan..bile dah sampai waktu seruan dier ke tandas..punya laa susah dier nak membuang..sampai tenaga dier pon diabiskan di dalam bilik termenung tuh...hahaha..tapi bagi keadaan sebenarnya saye taktau arr...saye hentam jer nih..hihihi..

huh..jauh gakz saye merapu..okey laa..saye sebenarnya mau ceritakan sedikit kisah saye pada hari persekolah yang baru jer start semalam(4 jan 2010) hingga hari jumaat(9 jan 2010) yang lepas....

peristiwa sblm dan smasa ari persekolahan

assalamualaikum dan elooooo.....semua...

sye le akiom penulis baru blog nie..

sblm sye memanjang lebarkan kisah sye nie......sye nak ucapkan t.kaseh kpd acap2405 krn tlh memberi sye peluang tuk menulis di atas blog beliau....

sbnar nye acap2405 sdh pon ketandusan idea........sbb tulah dia bg sye tulis kat blog die....kalau x mesti tak dpt ponyerlah.....

hehehehehheheh!!!!!!!

sambung cerita pasal ari persekolahan nie......

slps result pmr diketahui............ari persekolahan bermula..........pd thn nie sye msk form 4.....
kt sklh yg same.......... crita sye bermula pd


mlm ari persekolahan

seperti bdk2 sekolah yg lain sarika bju tlh menjadi amalan pd mlm persekolahn......sye juga x ketinggalan tuk sarika baju.....

semasa nak sarika baju sye..... pon bukak lah pembalut baju(baju baru)....ttp sye terkejut hingga hampir menghidap sakit jantung..(tipu je) krn bju sye berlengan pnjg bkn pndk.....

saya pon apa lagi... bagi lah tau bapak sye yg pasal hal tu.....
bapak sye ajak sye pegi tukar balik baju tu....sye ikut............

slps dpt menukar bju tersebut sye pon....sarika lahhhh.....danb slps tu. saye pon msk tido...

pd ari persekolahan

sye bgn awal dr biasa dan terus capai tuala tuk mandi......

slps siap sye pon pegi ke sklh........

sampai je kat sekolah sye terus menjumpai kwn2 sye yg lame x jumpa............ apabila bersalam satu persatu ngan mrk sye dpti bhw kwn baek sye dr porm one x dijumpai......
sye jeling ke arh knn & kiri nmn x jumpa beliau.....

sye bertanya pd kwn2 sye yg lain mrk x tau jwb nyer....sye mneruskan usaha mencari kwn baek sye amin bkn nama sebenar.............

amin prh memberitahu sye bhw die akn berpindah ke slgr nmn die berkate dia akn bersekolah di sini...............

slps tu...pengumuman dr pihak sklh supya mrd2 memski dwn tuk perhimponan.....sye ngan kwn sye pon msk lah dwn.....

slps abis perhimponan ....sye mendpt tahu bhw amin tlh berpindah ke slgr...
sdh nyer x org nak tmn balik..... x teman nak bljr.........

sye juga tlh mendpt tahu bhw sebilangan kwn2 sye yg dulu berkelas same ngan sye iaitu klas 3RK1 turut melangkahkan kaki ke sklh baru...

sdh sye.....kwn sye yg sekelas ngan saye dr porm 1 hingga porm 3 tlh berpindah....
kenangan indah sye semasa porm 1,2, dan 3 x dpt sye lupakan........terutama nyer porm 3

nmn sye ttp mempunyai kwn yg terbaek iaitu acap 2405

kontez di blog encik fye..

anda mau wang sebanyak 50 hinggit sebagai belanjawan untuk topup..??
kini anda bleh merebutnya dengan saye dekat blog encik fye diblognya..hehehe
saye sebenarnya saje saje jer join..
buat isi mase lapang sambil try isi dompet..
duit saye kebanyakkannya dah kene pau oleh mama untuk dimasukkan ke dalam bank..
kenyang dah akaun bank saye..
tapi tak buncit arr..
bile nak buncit pon tak tau arr..


cara anda nak join dalam kontez ini senang jer..
semudah menelan ABC sebijik sebijik..hehe
malas ckap banyak..
korang bace jela syarat kat bawah nih yuk..hehehe..
syarat dier ialah:

ader benda saya nak kasitau..

hohoho..
assalamualikum kepada umat islam dan selamat sejahtera kepada bukan islam saye ucapkan..
sudah masuk tahun baru maka bakal bermula laa kisah yang baru..cinta yang baru(bagi yang putus laa..)rumah baru(bagi kes orang yang kene kick dari umah sewa sebab liat bayar sewa....)kawan baru..hari baru..dan..entri baru..hehehe

tujuan saye tulis entri nih kerana saya ingin mengumumkan beberape perkara yang berlaku atau bakal berlaku pada diri saye nih..

first.
saye ingin mengucapkan terima kasih kepada cik lord zara kerana telah pilih saye memenangi contest yang dibuatnya..itu first time cik lord zara membuat contest manakala tuh laa first time saya menang contest..tapi nih second time saye join..first contest yang saye join ialah di blog cik amoi pasal pertandingan hari jadi gakz..eh..same arr..dua dua sambut burfday cuma yang disambut jer lain..hohoho..tq tq tq

second

untuk pengatahuan semua pembaca..blog ini sudah ada lagi seorang penulis baru yang bernama akim..walaupon dier nih still baru dalam dunia maya dan taktau cara nak chat dari email yahoo(kah kah kah)..tapi cara penulisan dier best gakz..kenape saye leh pilih dier jadik geng saye..??dier ader bayor rasua ker kat saye..??takpon dier dah membuat aksi pujuk rayu..??tidak..tidak..itu fitnah semuanya..saye sendiri yang ingin menjadikan dier seorang penulis blog..tegar..kot

third

seperti semua sedia maklum..tarikh 4 januari sudah semakin hampir..kenapa ngan tarikh tuh..kepada orang yang ader kawan,anak,sedara,anak sedara,cucu,cicit,piut dan semuanya yang masih lagi dibawah umur 18 tahun..tau arr aper makna tarikh tuh..anda taktau..meh saye kasitau..tarikh tuh bermaksud saye dah kene pergi ke sekolah balik..huhu..kenapa laa cuti pendek sangat..kan elok ader lagi sebulan cuti..kata kawanku..yela..sebulan cuti tuh dier rase stress jer..sebab tuh result PMR dier..kepada anda semua..jangan arr tanya result saye..saye dah kasitau dah..dan saye takkan kasi tau lagi..sebab malu..hehehe..nak tau pandai pandai arr carik..saye dah post dah..dan saye ingin memberitau maksud saye dalam point nih..saye takleh dah online sekerap macam sekarang..huhu..kepada blogger yang masih bersekolah..tau arr aper konflik dier kan..??

four

kepada semua pengunjung blog ini..terima kasih saya ucapkan..sudah 2 tahun saya bertapak disini.
yela..2009 ngan 2010..dah jadik 2 tahun..secara teknikal arr..secara khususnya..blom lagi..lambat lagi tarikh lahir blog nih..bulan sepoloh..dan saye sebenarnya still lagi baru dalam arena blogger di malaysia nih..sekiranya terdapat orang yang ingin menegur saye..silakan..saye akan terima ngan hati terbuka..dan sekali lagi..saya ingin minta maaf..

p/s:huhu..taktau arr pasni bleh ker tak tulis entri baru..yela idea kering..bile nak tulis sesuatu entri..dah ader orang tulis..saye tak akan tulis kembali aper yang orang dah tulis..tak syok arr..klau benda tuh boleh dikupaskan..baru saye tulis..hehehe

p/s/s:kepada kim..kami tunggu karya ko yang pertama..rajin rajin arr tulis eh..gud luck

p/s/s/s:nih first time saye tak gunekan jump break..hoho