sedikit cebisan memori tentangminggu pertama sekola 2010..

hohoho..
assalamualikum dan elo elo elo..
adakah anda semua masih sihat bertenaga..??klau masih dalam keadaan begitu..anda sepatutnya bersyukur laa..bukan aper..ader orang yang langsung takde kesihatan yang baik even tenaga yang banyak..contoh..orang yang kene penyakit sembelit..punya laa susah nak buang air besar dier tuh..bile dah tak leh membuang..kesihatan pon tak stabil arr..jap jap sakit perut..jap jap.. jap jap takleh mkan..bile dah sampai waktu seruan dier ke tandas..punya laa susah dier nak membuang..sampai tenaga dier pon diabiskan di dalam bilik termenung tuh...hahaha..tapi bagi keadaan sebenarnya saye taktau arr...saye hentam jer nih..hihihi..

huh..jauh gakz saye merapu..okey laa..saye sebenarnya mau ceritakan sedikit kisah saye pada hari persekolah yang baru jer start semalam(4 jan 2010) hingga hari jumaat(9 jan 2010) yang lepas....


hari pertama untuk bersekola..

sesungguhnya saye memang penat untuk pergi..tido kul 1 pagi pastu bangun kul 6 pagi..T_T..bayangkan laa sewaktu kat sekola tuh tempat perhimpunan dier dah laa basah..klau dah basah tau tau jela aper masalah dier..takleh duduk..WTF..??so..kene laa berdiri sepanjang waktu perhimpunan tuh..huh..rase nak tercabut lutut bile kene berdiri dalam tempoh lebih kurang 40 minit..tersiksa jiwa raga..eh..adik abang juju pon kene berdiri gak..same ngan si junior saye iaitu cik apple pon kene berdiri same gakz.hahaha..selepas abis jer perhimpunan..kami yang baru form 4 pon masuk laa dewan untuk menjalani sesi terapi otak orentasi yang berjalan selama 3 hari..hampeh..budak sebelom kami semuanya 5 hari..kami cuma 3 hari jer..dah laa di sekola nih saye taktau kat ner tandas..kat ner bilik guru..kat ner bilik komputer..hahaha..gurau..gurau.cuma tak puas ati sikit jer..hehe..so semalam pon kami pon dengar laa ceramah dier..err..sebenarnya tak dengar pon cikgu bercakap..sebab bising giler...bile ader budak bangun jer gerenti ader suara beruk beruk yang bernyanyi kat belakang dewan...sungguh cilanat sekali kata atiku..

ari kedua bersekola..
huhuhuhu...sib baik perhimpunan hari nih biasa jer..tak sanggup dah kene berdiri lame lagi..T_T..pada hari nih di dalam dewan laks saye still mendengar beruk beruk menangis sebab gembira kot dapat pisang..hahaha..beruk..macam macam pesyen..hari nih gakz ader pasal jenis kelas..form 4 ader 7 jenis kelas..ader kelas sains..prinsip akaun..seni visual..ngan lain lain..selepas saye dengar segala jenis penerangan cikgu terhadap semua subjek elektif..saye pon pilih ar 2 kelas sebagai pilihan utama saye.. 4sains2 ngan kelas 4 prinsip akaun..saye suke dua dua kelas nih tapi kan..ader jer benda yang nak kasi saye gugup nak masok kelas nih..benda apernya..??ye..benda yang selalu wat orang tersungkur kat sijil peperiksaan malaysia iaitu add math..huhuhu..dah laa add math di ajar oleh cikgu garang..garang giler..T_T

ari ketiga bersekola..
hari nih kami semua yang berform 4 masih lagi taktau kelas kami lagi...zzzz...tapi esoknya baru tau..saye telahpon memohon tanpa rase malu plus segan untuk menjajah meduduki kelas 4sn2..saye tak minat bidang untuk jadik doktor doktor nih..so tak laa memohon 4 sn1..hohoho..selepas segala ceramah yang bosan bosan tuh..tetiba..cikgu math pon panggil laaa...ramai laks dier panggil..rupenya dier nak kasi hadiah pada semua budak yang lulus math..hadiah dier ialah cokelat..ala cokelat yang bulat tuh yang dari itali tuh..lupe laks nama dier..ferrero aper tah..hehehe..rupenya semua budak kelas saye lulus math..err..bukan semua laa..tapi yang saye tau ader budak yang tak lulus..nama jer taktau lagi..hehehe..thankz cikgu jasmine..i luv you..hehehe..selepas tuh jumpa laks cikgu geografi..dier pon nak kasi hadiah pada murid yang dapat A untuk geo..huhuhu..yang bestnya..cuma kelas kami jer dapat..sebab kelas kami nih special..sebab aper special..sebab kelas kami nih walaupon nama jer kelas kedua terpandai..tapi disiplin giler giler trok..sampaikan satu kelas kene kaunseling secara berjemaah..seminggu 2 kali..giler ah..cikgu geo saye kasi sepoloh hinggit..lagi sekali..i luv you cikgu bakar..hehehe..

ari keempat bersekola
hahaha..ari nih nak kate ader special takde arr..juma hari nih dah start dapat keje sekola..fist fist keje sekola ialah math..punya arrr payah nak settlekan..last last kene gak diajar leh kawan..saye sebenarnya taktau arr subject math nih saye leh carry ker tak..tapi saye yakin saye leh klau rajin studi laa..diulangi..KALAU RAJIN STUDY..klau saye fail harap anda takde laaa wat tohmahan menkhinzir bute kpd saye ye..hehehe

ari terakhir sekola..pada minggu ini..
hahaha..sudah lama saye tunggu hari jumaat nih..sebab aper..sebab bebas dari cengkaman cikgu selama 2 hari..bonus tuh..tapi cikgu saye semuanya bijak..dier sempat lagi kasi keje sekola..ader BM...Fizik...Agama..keje BM kene wat karangan bertajuk..keluarga saya..hahahaha..senang jer..err..next..fizik kene carik formula untuk aper tah..susah gak..agama plaks kene carik hukum mat mat yang ader dalam buku text..okey..konklusinya ialah..sabtu ngan ahad saye minggu ini bukannya hari untuk bersantai..T_T

hahaha..itu saje laa cebisan pengalaman saye sepanjang sekola pada minggu ini..minggu pertama sekola..sesungguhnya pada masa ini pon masih ader kekawan saye yang malas ke sekola..sungguh tak gune mereka ini..kang tak ngaku kawan kang..merajuk berkurun..dah ilang satu kawan..nih arr dikatakan diluah mati organ dalaman di telan beracun laa badan sendiri..ahakz..aperpon..saye akan cuba kikis perangai lame saye..amin..

p/s:seperti yang anda semua sedia maklum..bahawanya dalam blog ini telahpon wujud seorang blogger baru yang bernama akim aka akiom(apasal dier buh nama nih pon saye taktau arr..)telah menulis di blog ini..harap anda semua leh arr kasi support kat dier supaya dier teruskan usaha untuk mengenali dunia penulisan alam maya..seperti saye..
blog comments powered by Disqus