kenapa saya sokong pirate..??



kenapa saya sokong dvd pirate.?
saya ada banyak sebab.
tetapi saya akan meletakkan 5 sebab sahaja.
kalau letak banyak banyak.
lagi banyaklah point point untuk pembeli tegar dvd untuk
menolak kehadiran dvd original..
hahahaha





sebab pertama dvd pirate ini sentiasa menjadi pilihan utama ialah
bayangkanlah harga dvd original ialah RM20-RM40..
harga dvd pirate punya..?
setakat RM10-RM18 jer..
see..
bagi yang berkemampuan untuk beli original bolehlah..
bagi yang tidak mahu keluarkan bajet lebih..
dvd pirate lah jawabnya..

sebab kedua ialah kualiti dvd pirate ini semakin lama semakin hampir dengan kualiti dvd original..
ya..
saya ada dvd pirate..
tapi kualiti hampir sama dengan dvd original..
cuba anda pergi beli dvd pirate yang berlambak lambak dekat pasaran..
selepas itu bandingkan dengan dvd original..
hampir serupa bukan..??
yang paling ketara tiadanya mungkin adalah sehelai poster.
takpun sehelai borang peraduan untuk menangi wang tunai sebanyak RM100 000..

sebab ketiga ialah dvd pirate ini lebih lasak daripada dvd original..
saya punya dvd original hanya boleh bertahan selama seminggu sahaja dan selepas itu
tersangkut-sangkut..
jikalau dvd pirate..
saya tidak simpan di dalam tempatnya pun tetap boleh
ditonton tanpa sangkut sangkut..
bertapa sakitnya hati apabila terpaksa menonton filem yang digemari
secara tersangkut sangkut...

sebab keempat ialah apabila dvd original ini kebanyakkannya terlampau lampau ditapis..
sampaikan ada yang dihalang penjualannya..
hoho..
ini akan membantutkan usaha rakyat malaysia yang ingin menghayati filem luar negara..
tapi yang malangnya..
dvd yang bertaraf sampah pula dijual..
jadi..
janganlah salahkan rakyat malaysia apabila dikatakan taida sifat kesenian..
kerana penapis itu yang menghentikan sifat kesenian itu..
renung-renungkan..
:)


sebab kelima pula..

DVD pirate nih kebanyakkannya keluar dahulu daripada DVD original..
contohnya cerita redline...
yang pirate keluar 2007 klau tak silap saya..
yang original DVD punya keluar 2008..
haha..
saya kesian sama kawan saya..
dier bangga kater dier bleh tengok cerita redline sewaktu DVD dier start dijual..
sedangkan saya tengok satu TAHUN lagi awal..



hahaha..
semua yang saya ceritakan tuh ialah kisah benar yang dicedok daripada kotak hitam saya..(memori laa tuh)
tujuan saya letakkan sebab saya sokong pirate ialah kerana saya begitu panas hati sama DVD original saya yang telah rosak walaupun disimpan secara baik..
hati saya sangatlah panas..!!

jikalau apa yang diceritakan diatas nih bertentangan dengan anda semua..
normal arr..
klau sama pon..
normal arr..
klau anda kater anda tak pernah beli DVD lucah pirate..
itulah abnormal..
bagi saya arr..
ahak ahak..

manusia nih kebanyakkannya makin suka mencuba apabila semakin dilarang..
setuju tak..??

p/s:entri ini ditaip dalam tempoh masa 5 hari kerana begitu payah untuk mengumpul memori yang telah kelam..
maafkan saya..



blog/web yang paling banyak dilawati









haha..
saye dah lame tak kasitau aper tujuan saye kat bile beronline kat dunia maya nih..
yela..
kang bile tak ckap..
kater kang menerjah web lucah laks..
abih hancur reputasi sebagai budak suci..
hohoho..
tanpe membuang mase..
meh laa kiter usya blog yang secara randomnya disusun..
saye takde ranking ker aper benda kejadah tuh..
selagi web.blog tuh syok untuk dilawati..
saye tetap lawat..
tahniah ler maner yang selalu mendapat komen saye tuh..
klau selalu dapat tuh..
bermakna saye sudah hafal anda punya blog laa..
hoho..
meh kiter mulakan..


yang nih memang famous arr..
saye suke bace penulisan beliau kerana cara beliau yang santai..
beliau jugak selalu ceritakan pengalaman beliau sewaktu beliau masih lagi menuntut kat universiti kat nagoya..
dan saye first time kenal beliau sewaktu dekat ruangan geng blogger ..
beliau telah memberi link blognya kepada saye dan 
mulai saat itu..
saya dah jadik pengunjung tetap blog dier..
hahaha..
walaupun bukan selalu meniggalkan komen..
tapi saye tak miss blog dier..

lagi blog yang saye suke bace ialah blog jenis penceritaan..
contoh macam blog siri bercakap dengan jin ..
blog nih memang syok arr..
semua koleksi siri bercakap dengan jin abih dier selongkar balik..
saye sewaktu penerbitan dier..
saye masih lagi kecik..
bile dah besar..
bace yang digital punya arr..
baru moden sikit..

web site oh tidak pulak salah satu website paling mudah nak dapat nightmare..
klau nak tengok kepala terpisah badan ker..
nak tengok mayat hancur lebur ker..
semua ader kat situ.
sampai leh buat anda muntah darah ijau..
tapikan..
saye nih suke tengok pix dier tanpa mengira waktu
bile nak mkan baru ckap..
"bodohnya aku tengok gambar mayat sebelom makan"
T_T

sebagai rakyat malaysia yang sayangkan artis kat malaysia nih..
gerenti saye ader sumber bagi nak tau perkembangan artis kat malaysia serta international..
oh artis ialah web yang paling tepat..
nama pon oh artis..
bile masuk sini..
kite boleh melihat segala gelagat artis yang sebelom nih baik di mata..
tapi buruk kat belakang..
contoh artis..??
carik arr sendiri..
malas nak bukak topic..
megumpat nih memang tak pernah abih pon..

sebagai pelajar yang baik..
saye pon kene rajin gakz masuk website yang ader info berilmu..
iaitu wikipedia..
web nih jikalau kita selalu singgah..
makin banyak ilmu yang bakal kita dapat..
dan jikalau cikgu selalu memberi keje sekola yang berkaitan ngan hukum fizik dan
campuran kima semua tuh..
saye search kat sini jer..
sumpah rase nak  give up klau carik
sumber kat perpustakaan sekola.
langsung tak mesra penguna..
walaupon ader wifi..
tapi kami takleh gune..
nak gune pc kat makmal komputer..
jangan harap laa..
internet giler kuasa lembab dier..
last last kene gakz gune pc kat umah..

sebagai seorang remaja yang ikuti perkembangan semase..
facebook merupakan salah satu cara nak connet ngan kekawan..
tapi..
makin lame facebook nih makin pelik..
sampaikan leh jumpa geng pelik pelik..
contoh..
i hate saiful bukhari laa..
i hate police arr..
i hate anwar ibrahim laa
tapi..
klau ader geng saya benci pengawas..
saye laa orang first akan join..
hahaha..
yela..
dulu sewaktu jadik pengawas..
puas kene kutuk dalam geng macam tuh..
skang bile dah resign..
haha..

korang ader twitter..?
saye pon ader..
sebab aper kiter perlukan twitter..
sebab twitter nih lagi mudah nak update status kita dekat myspace dan facebook..
senang kater..
serampang dua mata laa..
klau takde akaun twitter..
meh daftar kat sini..
hahaha
pastu follow arr saye melalui link diatas..

haha..
ini lah senarai top seven web/blog yang paling banyak saya lawati..
kepada yang tidak tercalon..
jangan risau..
selagi blog anda dalam list google reader ngan bookmark saya..
selagi itulah saya akan melawat blog/website anda walaupun tidak menurunkan petanda..
hahaha

p/s:percaya tak klau saya katerkan jikalau kiter wat dajal kat wikipedia mereka boleh kesan dalam tempoh masa 5 minit sahaja..??

p/s/s:klau nak tau aper aper pasal saye..gunekanlah link yang saye sediakan di bahagian headbar tuh yee..
gerenti bleh..
biasa arr..
sayekan friendly..