Kepayahan aku untuk memujuk ketua kementot yang degil giler..





dear my pren(kesatria dot dot dot)
hari itu sewaktu aku sedang sibuk merehatkan diri di halaman kampung aku yang boleh dikatakan dalam kawasan pemerintahan atok nujum poyo giler kuasa 2 tuh tertiba si atok tuh hantarkan arahan supaya pergi pujuk ketua team kerdil kementot jangan berpiket lagi pasal kenaikan cukai pintu dan tingkap..kalau sorang boleh arr lagi..nih sampai tujuh..telan asap keluar api aku dibuatnya..mentang mentang arr aku nih kesatria gagah berani lagi tak takot nak gagal (exam) maka aku pon bergerak arr jumpa sama itu ketua team kerdil kemetot yang tinggal jauh kat pendalaman rimba bantut..






selepas aku mengharungi perjalanan yang boleh dikatakan agak poyos..aku pon terjumpa arr puak kerdil kemetot yang sedang berpiket..rupa-rupa mereka tengah wat tunjuk perasaan kat dalam rimba di pinggir daerah rimba bantut..aku pon tanpa banyak pe'el trus jumpa ketua mereka..setau aku puak kerdil kemetot nih gilerkan emas..jadik aku kene arr sediakan emas sendiri..atok nujum boleh jer buat derk taknak kasik barang barang yang diperlukan..aiiyaa..orang tua ini memang dah puas idup ker..??


first aku jumpa ketua puak kerdil kemetot yang paling muda sekali..yang muda nih rasanya dalam lingkungan umur moyang aku kot..dalam 100-102 tahun..yang nih mudah jer aku settlekan..aku hanya gunakan emas dan slogan "yang tua dihormati yang muda disayangi" terus dia sayang sama aku sebab aku dah belanja dia emas dan bila aku mintak dia supaya balik ke pangkuan katil dia yang kat rumah tuh..terus dia ajak puak dia balik..dah tinggal lagi 6 puak..tapi yang 6 puak nih aku kene pujuk dalam tempoh 23 minit lagi..sebab apa..??


sebab tenaga aku dah abis untuk pujuk puak kerdil kemetot yang pertama tadi dan mereka buat tunjuk perasaan di tempat yang berbeza..rupa-rupanya mereka membuat tunjuk perasaan di berlainan tempat..kiranya ada tujuh tempat arr(atok nujum memang nak kene nih..!!tak inform awal awal mereka wat tunjuk perasaan di TUJUH tempat)..penat woo nak gerak masuk ke dalam puak kerdil kemetot yang ke dua nih..sebab apa..?sebab puak ini adalah puak kerdil kemetot adalah khas untuk female only..diulangi.."FEMALE ONLY"..dah arr aku dalam kepenatan menuggang kuda sampai berkematu punggung aku dibuatnya..bila sampai jer trus kene baling ngan anak batu..bile aku keluarkan aku punya pedang..baru berenti baling anak batu..pastu aku jumpa ketua puak kerdil kemetot yang khas untuk female tuh..memula dia keras kepala tak berenti tunjuk perasaan pas aku ugut yang aku akan bawak larik semua puaknya untuk dikahwinkan sama atok nujum..baru dia blah..tapi sebelum dia blah..dia mintak banyak gila emas..banyak gak arr emas aku membazir..duit aku tak abih abih mengalir macam sungai congo untuk beli duit emas..ngan air mata aku sekali meleleh dari kolam takungan..ToT


sekarang nih aku stuck kat bahagian nak pujuk ketua kerdil kemetot yang ketiga..tapi tak lepas lepas lagi..ketua puak kerdil kemetot yang ketiga nih rupanya bisu,pekak,buta..extra kudung..lagi payah untuk aku berkomunikasi sama ketua puak nih..pas aku selidik..rupanya dulu dia pergi berperang tapi kene tangkap ngan gorgon mengacau dan gorgon telah membutakan dia..mempekakkan dia..membisukan dia dan mengkudungkan dia..jadik..untuk berkomunikasi ngan dia..aku kene belajar bahasa isyarat yang dicipta khas oleh follower dia..iaitu dengan cara menulis huruf romaji kat dada dia satu persatu..terase gay sungguh sebab bermain jari di dada ketua puak kemetot nih..hohoho..auuwww.back to my kesusahan untuk sembang ngan ketua nih..sampai skang tak lepas..arrrhhh..tensennyaa aku..!!!!dah arr sampai skang(ketika surat ini ditulis) aku punya peratus berjaya stay jer..18 peratus dan tak naik naik..bertambah tambah tension..balik nanti aku nak rompak budak hingusan sampai aku tak larat nak rompak dah..






sekian sahaja pahit mahit plus pahit maung aku yang berada dalam hutan nih..


yang benar..
kesatria kesunyian plus mati akal..
_____________________________________________________________________


itulah surat yang saya dapat dari sahabat saya wahai atok nujum.
atuk nujum tak sedih ke apabila melihat kesusahan yang sahabat saya alami ini untuk melaksanakan perintah atok poyo walaupun agak susah dilaksanakan.?
jadi.
kasilah saya menang pertandingan itu supaya saya leh tolong dia dari segi duit.


p/s:entri sempena pertadingan yang dianjurkan oleh pencipta aplikasi kesatria poyos yang bertapak di facebook iaitu atuk nujum poyos.ada masalah.?


masuklah ke link berikut.


facebook Atok Nujum Poyo giler <<< paling dicadangkan
facebook kesatria poyos <<< tambahan
facebook empayar poyos <<< tambahan

malu bertanya di facebook.?

emailkan sahaja pertanyaan anda di alamat email berikut: peti surat atok.


malu lagi.?
bacalah pasal ini semua di blog atok nujum iaitu :blog empayar poyos


sekian.
blog comments powered by Disqus